torsdag 30. september 2010

Illustrasjon til Itinera temanummer: Europeisk samarbeid for å forhindre frafall i skolen

tegnebord_gunvor05 

Dette har jeg holdt på med de siste fire dagene; en illustrasjon til Itinera, et magasin som sendes til ledelsesnivå i norsk utdanning. Denne utgaven er et temanummer knyttet opp til EUs år for bekjempelse av fattigdom og sosial ekskludering, med fokus på europeisk samarbeid innen utdanning. De skriver blant annet om frafall i videregående skole (sitat fra magasinet: “som er et stort problem i Europa - i Norge faller hele 30 prosent fra, de fullfører altså ikke videregående skole”).

Jeg lager alltid mange bittesmå raske skisser med forskjellige idéer, og så hører jeg med folk rundt meg hva de liker av det jeg har skriblet ned. Alltid bra med feedback fra folk, både fagfolk og andre. Dette er bare ett av de mange arkene jeg dyttet ned idéer på.

tegnebord_gunvor01

… og så skisser jeg ut den ideen jeg har valgt å jobbe videre med, og ser litt nærmere på komposisjon og slikt. Hadde en stor skisse til med en annen synsvinkel utover klippen, inspirert av “Follow the leader”-albumet til Korn, men den har gått i papirgjenvinningen. Brukte ulidelig lang tid på skisseprosessen denne gangen, men det er verdt det.

tegnebord_gunvor02

Her har jeg tegnet inn blekket, og begynt å fargelegge med akvarell.

tegnebord_gunvor04

Og så bruker man jo litt data, malte en lys blå bakrunn på et eget ark, og la det bak skyen i photoshop slik at den kom bedre fram, og laget litt mer dybde i bildet. Går over printene for å se om det er flekker eller andre ting jeg ikke oppdager på skjerm.

tegnebord_gunvor03

Siste testprint før jeg sendte den. Tadaaaa!:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Grab This Widget